Helaas is Alona Star van de Arcahoeve 30-05-2019 overleden aan een zakbreuk. Tijdens de operatie werd duidelijk dat ook deze ingreep voor Alano niet kon baten. We bedanken alle fokkers welke de afgelopen jaren hun vertrouwen hebben gesteld in deze tophengst. We wensen hun veel succes de nafok hiervan.

Naam: Alano Star van de “Arca”- Hoeve
Geboren: 04-06-2010
Vreemd bloed: 0.000%

Dekgeld 2019: €250,- Excl BTW en Excl. stamboek kosten. Tijdens de hengstigheid van uw merrie mag uw merrie kosteloos bij ons verblijven op stal. Wanneer haar hengstigheid over is, mag ze weer opgehaald worden. Eventuele bijkomende kosten zoals scannen op rijpheid van de eicel en drachtigheidcontrole worden doorberekend aan de merriehouder. Dit gebeurt vooraf in overleg met de merriehouder.

Alano is zonder twijfel een van de best bewegende haflingerdekhengsten die ons lad rijk is. Elk jaar weet hij met zijn enorm krachtige draf en een extreem ruim zweefmoment het publiek te verassen en te bekoren. De jury omschrijft Alano als een hengst welke ietswat diep uit de hals komt, maar daarintegen met een geweldige draf waarin hij waaschijnlijk niet in voorbij gegaan zal worden. Hier zijn wij als hensgtenhouder enorm trots op.

Door de jaren heen zien we dat Alano zijn ruime gangen goed vererft bij zijn afstammelingen. Ook zijn de afstammelingen gemakkelijk en rustig in omgang, evenals Alano zelf.

2015: Onder andere bij de familie Van Heeswijk zijn deze 2 prachtige veulens geboren van Alano. Vooral als men weet dat de in topconditie verkerende merrie Aline van den Tolberg, al 18 jaar is, en dan zo’n modern veulen krijgt van Alano.
Andere veulen is van de merrie Angela van de Arca-Hoeve.
Wij feliciteren de Fam van Heeswijk met hun prachtige en goed bewegende veulens.

2016:

Hengstenkeuring 30-01-2016: Alano was de enigste hengst in de rubriek 6 jarige hengsten.  Tijdens de individuele keuring weet Alano het publiek zo te bekoren, dat hij van hen een applaus mocht ontvangen. Zoals de paardenkracht het omschreef: een Fantastische draf. Dit is te zien op de onderstaande foto en op dit filmpje
scema_alano

alano_rechts 2015-07-19-kvth-limb-nbr-05-ariane-van-de-arca-hoeve-hf33887-img9706 alano met tekst

Winkelmand