De werking van paardenmelk

Een erg vervelende en jaarlijks terugkomende allergie is bij voor mensen HOOIKOORTS Paardenmelk of paardenmelkcapsules kunnen ervoor zorgen dat deze allergie bij de een minimaliseerd en bij de ander nagenoeg verholpen wordt. Opbouwen en consequent vast houden aan de aanbevolen dagdosering is dan ook erg belangrijk de eerste weken. Hoe dit kan? Paardenmelk heeft veel te bieden.  Een goed hertsel en steun bieden aan uw darmflora is hierbij erg belangrijk. Voor de weerstand van uw lichaam zal dit ten gunste komen. Daarom is het heel raadzaam paardenmelk als extra “voedingssupplement” in te nemen. Dit zowel voor jong als oud om uw lichaam de nodige extra energie en weerstand te geven. Paardenmelk zorgt voor een verbetering van het “hemoglobinepeil”, het zuurstoftransport vanaf uw longen naar de cellen in uw lichaam. Maar ook vitamine C is aanwezig in onze paardenmelk.  Namens Paardenmelkerij Sand wensen we u veel gezondheid toe.

Na meer dan 33 jaar melken met veel liefde en toewijding voor mens en dier is de mening van de familie Sand, mede door de ervaringen en onderzoeksresultaten, dat paardenmelk door haar unieke samenstelling, die verrassend veel lijkt op moedermelk (85%), een bron is voor energie en levenskracht. Bovendien bevat het naast energie, ook ijzer, vitaminen, mineralen en sporenelementen. Paardenmelk heeft een laag eiwit en vetgehalte waardoor paardenmelk veel beter verdragen wordt door het menselijk lichaam dan koemelk.

Paardenmelk in vergelijking met andere soorten melk:
Merrie Vrouw Koe Schaap Geit
Vetgehalte 1,3 4,0 3,4 6,2 4,1
Eiwit 2,1 1,5 3,5 5,2 3,8
Melksuiker 6,3 6,9 4,6 4,2 4,4
Afvalstoffen 0,4 0,3 0,8 0,9 1,9

Waarom paardenmelk van nature veel meer biedt aan de mens dan reguliere melksoorten? Dat begint al met het feit dat de melkproductie “samenwerkt” met de spijsvertering. De spijsvertering bij de reguliere melkgevende dieren zoals: koe, schaap, geit en waterbuffel, functioneren allen met behulp van meerdere magen. Deze evenhoevige herkauwers hebben allen vier magen waardoor ze vettere melk produceren, die ook nog eens slijm produceert in het menselijk lichaam. Ook word geadviseerd deze melksoorten te verhitten vóór gebruik om eventuele schadelijke bacillen te vernietigen. Ook kunnen herkauwende dieren zonder het terugzien van hun jong, 300 dagen melk produceren. Dit alles staat in tegenstelling tot de “edele” melksoorten, dat van een paard, ezel en humane melk (moedermelk). Die hebben een vetpercentage van rond de 1% waardoor ook vastzittend slijm oplost en kan worden opgehoest. Wanneer men de melk van deze eenmagige “edele melksoorten” verhit, zal het haar werking verliezen, door o.a het breken van de eiwitten. Ook zal de “edele”melkproductie zonder terugzien van het jong of kind snel afnemen en stoppen. Mede hierdoor komt het dat paardenmelk voor meer dan 80% overeenkomt met moedermelk. We hebben dit schematisch voor u op een rijtje gezet in deze afbeelding. Door deze overeenkomsten kan het gebruik van merriemelk en/of producten die voorzien zijn van merriemelk normaliserend en/of behoudend werken bij o.a.

 • Natuurlijke stoelgang, bevordert inwendige reiniging en darmwerking
 • Zuivert de huid
 • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
 • Voor nieren en blaas
 • Positieve invloed op de werking van lever en galblaas
 • Maagversterkende werking
 • Gunstige invloed op hart en bloedvaten
 • Voor een doelmatig zuurstoftransport in het bloed
 • Bij koude handen en voeten
 • Voor een goede maagfunctie
 • Versterkte levenskracht
 • Versterkt zowel inwendig als uitwendig bij ouderdomsverschijnselen
 • Bevordert het (natuurlijk) afweersysteem en stimuleert het immuunsysteem
 • Voor soepele gewrichten
 • Versterkt de darmflora/helpt de darmflora te versterken
 • Helpt bij moeheid/vermoeidheid.
 • versterkt de levenskracht, geeft meer energie.
 • Helpt bij moeheid/vermoeidheid
 • Help bij de verlaging van het cholesterolgehalte
 • Gunstige werking op slijmvliezen
 • Bevordering voor opname van vitamines en mineralen
 • Creeëren van een regelmatige stoelgang
 • Geeft pollen minder kans (HOOIKOORTS)
 • Voor gezonde luchtwegen
 • Weldadig en verzachtend voor de keel.
 • Verzachtende invloed op luchtwegen, kriebel in de keel.
 • etc.

Aan de hand van deze video leggen we u meer uit over de paardenmelkcapsules.  

Op verzoek van Paardenmelkerij Sand heeft D.S.M onderzoek gedaan naar de inhoudstoffen van paardenmelk m.b.t opvliegers. Hieruit is gebleken dat deze paardenmelk capsules van Sand goede remmers kunnen zijn tegen opvliegers. Dit onderzoek is op eigen initiatief van paardenmelkerij Sand uitgevoerd. Dankzij de verbluffende uitslag van dit onderzoek zijn al veel mensen geholpen bij opvliegers en nachtelijk transpireren door het innemen van deze paardenmelk capsules.

Onze hoogwaardige capsules zijn gevuld met 100% paardenmelkpoeder van eigen bedrijf.  Dit in tegenstelling tot vele andere varianten. Ook bevat paardenmelk de enzymen waar diabeten hun voordeel in kunnen vinden namelijk: Peroxidase, oxidase, fosfaat, amylase, katalase, lipase en acetylcholine
Omdat paardenmelk zeer gunstig kan werken tegen vele problemen, is de kans groot dat u uw last niet kunt vinden in de bovenstaande opsomming. We verzoeken u dan even te bellen of te mailen, dan vertellen we u graag onze ervaring hierover. Wanneer we geen ervaring hebben m.b.t. uw klacht zullen we dat ook aangeven. Omdat wij moeten handelen volgens de richtlijnen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, kan een telefoon of mail aan ons u waarschijnlijk nog meer informatie verschaffen dan we mogen schrijven of adverteren.

Paardenmelk voor uw hond of kat?
Paardenmelk is in staat om het lichaam van uw trouwe huisdier te normaliseren en te ondersteunen bij:

-Energie gebrek         -Ontregelde darmflora                 -Ontlasting

-Huid / vacht              -Conditie / weerstand                  -is ontsteking remmend.

Deze brede werking is mede te verklaren omdat paardenmelk evenals melk van honden en katten, wordt geproduceerd met behulp van 1 maag. De reguliere melksoorten zoals Koe, schaap, geit etc. worden allen geproduceerd met behulp van meerdere magen, deze herkauwers hebben tenslotte 4 magen. De onderstaande aanbevolen dagdosering telt alleen wanneer uw hond of kat de capsules in het geheel opeet/doorslikt.  

                                    Tot 10 kg        11 -15kg          16-25kg           25 kg of meer
Aantal capsules :             2                      3                      4                      5

Mocht uw huisdier de capsules niet willen opeten of doorslikken, dan zou de capsules gewoon kunnen open draaien, om vervolgens de poeder eruit te strooien over zijn of haar voedsel. Maar dan heeft u het dubbele aantal capsules nodig dan we hierboven voorschrijven. Dit omdat de poeder dan minder geconcentreerd binnenkomt, dan bij een hele (ongeopende) capsule(s). 
Paardenmelk poeder zou dan ook kunnen. Dan adviseren we het volgende:

                         Tot 10 kg        11 -15kg          16-25kg          25 kg of meer
Poeder    :        2 gram            3 gram            4a 5 gram       6 gram

Dosering opbouwen:
U zult moeten opbouwen tot de aanbevolen dagdosering. Bij de minste dagdosering kunt u gelijk observeren of uw huisdier ook allergisch reageert op paardenmelk. Dit is slechts zelden het geval. Eenmaal opgebouwd gaat u een periode van minstens enkele maanden hiermee door,  om zo uw hond of kat haar klachten onder controle te krijgen. Bij de ene  gaat dit sneller dan bij de ander. Wanneer u dit punt heeft bereikt,  is het verstandig om nog even door te gaan. Zo kunt u voorkomen dat het te snel weer terugkomt. Het kan voorkomen dat de klacht in het begin erger wordt. Wordt dit voor uw huisdier erg hinderlijk, doe dan een stapje terug in dosering. Wanneer het weer rustig is, adviseren we om langzaam weer op te bouwen tot de aanbevolen dagdosering.  Want wanneer de klachten merkbaar minder worden of over zijn, zegt het niet dat het niet meer aanwezig is. Later kunt u overwegen om over te gaan op een “onderhoudsdosering”. Dit zou dan een deel van de dagdosering kunnen zijn.  Wij weten dat de meeste mensen liever gister dan vandaag resultaat zien, maar in de praktijk wijst het uit dat het meestal wel tijd nodig heeft. Besteld u voor uw hond of kat, geef dit dan aan bij uw order, bij tekstvlak “opmerking”, dan voegen wij u extra informatie toe. We wensen u veel succes met dit gezonde product!

Winkelmand