Over ons

Al onze producten staan onder toezicht van keuringsdiensten, zodat we al vanaf 1989 altijd een eerste klas product aan u hebben mogen en kunnen leveren.
Paardenmelk en haar producten mogen niet worden omschreven als een geneesmiddel.
Dit omdat paardenmelk niet medisch wetenschappelijk is bewezen in Nederland. Paardenmelk is een product van moeder natuur, daarom mogen we wel schijven dat het normaliserend en behoudend kan werken binnen het menselijk lichaam. Onze producten vallen dan ook onder de noemer voedingssupplement, omdat het geen maaltijd vervangende producten zijn. Heeft u een vraag aangaande paardenmelk en haar werking bij een bepaalde klacht of kwaal, dan raden we u aan om telefonisch contact met ons op te nemen. We delen graag onze 26 jaar ervaring hierover met u.

Paardenmelkerij Sand
In de Overijsselse gemeente Tubbergen ligt het plaatsje Harbrinkhoek waar de familie Sand woont. Daar wordt gewerkt aan een belangrijk en gezond natuurproduct, namelijk paardenmelk. De paarden die de melk produceren, worden het hele jaar door verwend op en rond de boerderij door de familie Sand. De landelijke omgeving en de goede verzorging van de Haflingers geven de kans om deze gezonde drinkmelk te krijgen.

Paard en veulen:
Voordat een merrie melk kan produceren heeft ze een veulen nodig.
Wanneer het veulen geboren is, blijft deze minimaal 6 tot 8 weken continu bij zijn moeder samen op de weide. Na 8 weken is het veulen al aardig zelfstandig waardoor deze zelf ook al brokjes en ruwvoer eet. Dit is het moment dat de familie Sand besluit gedurende de (over)dag periode de merrie 3 maal daags te gaan melken, dit is goed voor 5ltr melk per merrie in de (maar korte) piek van haar lactatie. Haar veulen gaat dan samen met leeftijdgenootjes naar de groepshuisvesting. Na de laatste keer melken worden merries weer met hun eigen veulen herenigt op de weide, dan drinkt het veulen nog wel 15Ltr melk per nacht. Evenals bij de vrouw en haar baby, zal de merrie geen melk blijven produceren, wanneer ze haar veulen niet meer ziet. Daarom blijven onze merries en hun veulens veel langer samen dan normaal gesproken in de fokkerij, wel tot 8 á 10 maanden na de geboorte van het veulen. Zodra het veulen geen belangstelling meer heeft voor melk van de merrie, zal de melkproductie minimaal zijn voor de familie Sand, rond de 0,5Ltr per dag. Omdat merrie en veulen elkaar dan ook slecht verdragen, is dat het moment dat het veulen zelfstandig verder gaat. En de merrie haar eventuele dracht rustig kan volbrengen op de weide.

Kwaliteit:
Omdat de familie Sand streeft naar het aanbieden van een eerste klas product worden hun paardenmelk, paardenmelkpoeder en tabletten allen voortdurend gecontroleerd door het COKZ, NVWA en Qlip om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen.
De melk wordt middels de shockvries techniek diepgevroren, vervolgens in ijsvorm bewaard en o.a. als grondstof voor crèmes e.d. gebruikt. Dankzij jarenlange ervaring (sinds 1989) in het melken van de paarden, is de familie Sand in staat steeds verse melk in voorraad te hebben. Door mond-tot-mond reclame en de vele media aandacht door de jaren heen, hebben reeds vele mensen de paardenmelk en producten van Sand ontdekt.

Openingstijden:
Excursies zijn alleen op afspraak en in groepsverband.
Het winkeltje aan huis is geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur.
Mocht u op een andere tijd willen komen, dan verzoeken we u eerst even telefonisch contact met ons op te nemen over de mogelijkheden.
Paardenmelkerij Sand – Voshaarsweg 15 – 7615 NG Harbrinkhoek (Ov)  Tel: 0546-866954   info@paardenmelkerij.nl

Paardenmelkerij Sand en de (Social)media:

Paardenmelkerij Sand ook is gaan vloggen? Dit houdt in dat wij eens per week proberen een videootje te plaatsen op onze Facebook- en YouTube pagina. Op deze manier laten we door het jaar heen verschillende activiteiten en bezigheden zien, waar wij zoal druk mee zijn. Excursies, onderhoud van de manege, verzorging van de paarden en hopelijk ook veulengeboortes. U kunt ons dus “volgen” . U kunt al een kijkje nemen “in onze keuken” door op onderstaande linken te klikken:

Facebook video

YouTube Video

In het tv-programma “Met gezond verstand” op NPO1 (23-05-2017) vertelde de heer Spuij over zijn ervaring met paardenmelk tegen zijn kwaal psoriasis. Helaas voor de heer Spuij willen de Doktoren zich er niet in verdiepen. Mocht dit bij u vragen hebben opgeroepen, dan leggen we u er graag meer over uit per telefoon of via e-mail. Want voor ons zijn de ondervindingen van de heer Spuij totaal niet vreemd: info@paardenmelkerij.nl of 0546-866954
Wilt u deze uitzending terug kijken, klik dan hier

Eric Hulzebosch op bezoek bij Paardenmelkerij Sand. Eric Hulzebosch komt voor zijn programma “Hulzebosch boert goed” (RTV Oost) een handje helpen. Mocht u dit hebben gemist, dan is het terug te zien via uitzending gemist.

Ook kunnen we u meer informatie geven omtrent de tv uitzending: Helder van omroep Teleac (16-02-2010). Deze uitzending ging over Q-koorts en dierwelzijn.

Fam Sand Tel: 0546-866954 of mail naar: info@paardenmelkerij.nl

Winkelmand