Haflinger dekstation: Natino

01-04-2015
Helaas moeten we met grote verslagenheid mededelen, dat onze trots en oogappel Natino gisteren is overleden. Velen van u hebben Natino al moeten missen tijdens de HK en nakeuringen, door een plotseling optredend ziektebeeld. Natino leek aan de beterende hand tot we gisteren werden geconfronteerd met het noodlot. Wij danken alle merriehouders die de afgelopen twee jaar hun vertrouwen in Natino hebben gesteld, en hun merries hebben laten dekken door Natino. Dit heeft mede erin geresulteerd dat Natino twee jaar op rij, topscoorder van de haflingerhengsten was bij het KVTH. Wij hopen dat zijn nakomelingen aan de verwachtingen zullen voldoen.
Zijkant-bij-hek
hoofd

Tijdens de hengstenkeuring te Lunteren, kreeg Natino nieuwe leeftijdsgenoten in zijn klasse, de 4 jarigen. Hierdoor werd de druk op Natino’s schouders een beetje verhoogd. Na een aantal ronden te hebben rondgewandeld, wist Natino zijn plaats te behouden. Daarom mocht hij het oranje lintje, de eerste plaats bij de 4 jarigen in ontvangst nemen.

Om de fokkerij te stimuleren en de merrie houders waar voor hun geld te kunnen garanderen, hebben wij het volgende besloten. Alle merriehouders die besluiten dit jaar een dekking van Ambach of Natino te nemen (dekgeld is voor beiden €200,- excl btw) , krijgen van ons sowieso € 200,- in ruil voor hun veulen.
Voorwaarden zijn dan wel dat: het veulen volgend jaar minimaal een half jaar oud moet zijn / gechipt is met dmv officieel KVTH paspoort & papier en in hoort het veulen in een normale / gezonde conditie te verkeren.

Donderdag 25-04-2013 heeft onze nieuwe Haflinger dekhengst Natino zich gepresenteerd voor de K.V.T.H hengsten jury…. Het resultaat en de uitslag mocht er zijn:

Natino heeft als enige, uit alle nieuw aangeboden hengsten van heel 2013, zijn dekbewijs behaald!

De jury sprak over een hengst met: veel lengte in rug en hals, mooi droog beenwerk, sprekend hoofd, en vooral mooie ruime gangen, waardoor de hengst zich eenvoudig verplaatst met veel soeplesse in zijn hele lichaam. Vooral het schakelen tussen de gangen sprak hen enorm aan.

Natino is geboren te Oostenrijk in februari 2010. Deze mooie moderne hengst meet maar liefst een schofthoogte van 1.53m. Natino is afgelopen oktober 2012 in Merano (Italië) goedgekeurd en aangewezen als dekhengst in het hengstenboek IIA/B. Natino’s vader is Nautilus, moeder Ferra (Amadeus) is een merrie die haar sporen heeft verdiend op alle fronten. Behalve dat ze 1.52m meet, is ze ook nog een reserve kampioen geweest van Oostenrijk, evenals verrichtingskampioen. Niet voor niets dat Natino ook als jaarling in de Bundeschampionat de 4e plek van geheel Oostenrijk wist te bemachtigen

 

 

Winkelmand