Mogelijkheden en dekvoorwaarden

Wij bieden u als merriehouider de volgende opties.
1-U herkent de hengstigheid van de merrie, dan kunt u er mee bij ons komen en kunnen we haar insemineren. Wanneer de hengstigheid aanhoudt kunt u kiezen om meermaals (om de dag) bij ons te komen met uw merrie voor een dekking. Ook kunt u uw merrie tijdens de hengstigheid kosteloos bij ons laat staan. Wij zorgen ervoor dat ze gedekt wordt om de dag. Na de hengstigheid kunt u haar weer ophalen. Stallen voor en na de hengstige dagen kost €4,- per dag.
2-U laat de merrie scannen door een dierenarts, bij een eicel van ongeveer 4 tot max 5 cm, de veerarts kan de grote en zachtheid van het eicel evenals de baarmoeder-structuur precies zeggen. Het eventueel afspuiten van de eicel door dierenarts is ook een mogelijkheid om de kans op dracht te vergroten. 24 uur na het af het spuiten komt u met de merrie bij ons en laten we haar dekken/insemineren, vervolgens gaat u met de merrie weer mee na huis. De kans is dan redelijk groot dat ze in 1 keer dragend is.
3-Wanneer u de hengstigheid niet weet van de merrie en er liever geen dierenarts bij laat komen dan kunt u de merrie bij ons stallen. Wij proberen dan aan de hand van schouwen of scannen (in overleg met eigenaar) de hengstigheid te ontdekken. Vervolgens gaat ze tijdens de hengstigheid om de dag bij de hengst. Omdat deze stalling langer zal duren dan enkele dagen, vragen we hier een kleine vergoeding voor van € 4,- per dag.
4-We kunnen het sperma middels KI ook gereed maken, zodat u het sperma komt ophalen en bij u thuis laat insemineren. Ook kunnen we middels een transporteur sperma naar u toe zenden (HippoExpress) ( +- €33 extra per zending).

Zowel dekkingen en verzenden van sperma moeten we ochtens voor 09.00 uur bij ons bekend zijn. Wanneer u kiest voor verzending zal deze dezelfde dag nog bij u aankomen.
Eventuele extra kosten zoals hoefsmid, veearts (beiden in overleg) worden aan u doorberekend wanneer uw merrie bij ons verblijft.
Alle risico’s met betrekking tot de merrie zowel transport, stalling en dekking, scannen blijven voor de verantwoording/risico merriehouder.
Gust gebleven merries krijgen 50% reductie, dit te verrekenen in het jaar volgend op de dekking.

Mocht u zelf een ander plan hebben, dan horen we deze graag