Wij bieden u als merriehouder de volgende opties.

Dekgeld 2023 bedraagd  €350,- excl Btw en stamboekafdracht. Graag ontvangen we van een kopie van het afstammelingspapier of paspoort. Mocht uw merrrie bij ons verblijven, dan zal haar paspoort ook bij ons aanwezig moeten zijn.

1-U herkent de hengstigheid van de merrie, dan kunt u er mee bij ons komen en kunnen we haar insemineren. Wanneer de hengstigheid aanhoudt kunt u kiezen om meermaals (om de dag) bij ons te komen met uw merrie voor een dekking. Ook kunt u uw merrie tijdens de haar hengstigheid bij ons laat staan. Wij zorgen ervoor dat ze gedekt wordt om de dag. Na de hengstigheid kunt u haar weer ophalen. Stalling kost €5,- per dag.

2-U laat de merrie scannen door een dierenarts, bij een rijp eicel van meestal  tussen 4 tot 5 cm dit kan de veerarts aangeven. kan uw merrie geinsemineerd worden. Het eventueel afspuiten van de eicel door dierenarts is ook een mogelijkheid om de kans op ovulatie te vergroten. 24 uur na het af het spuiten komt u met de merrie bij ons en kunnen we haar dekken/insemineren, vervolgens gaat u met de merrie weer mee na huis. De kans is dan aanzienlijk groot dat ze in 1 keer dragend is.

3-Wanneer u de hengstigheid niet weet van de merrie en er liever geen dierenarts bij laat komen, dan kunt u de merrie bij ons stallen. Wij zullen dan uw merrie begeleiden tot haar ovulatie voorbij is. Dit zullen we doen aan de hand van schouwen of scannen (echo), dit gaat in overleg met eigenaar. Vervolgens wordt ze tijdens de hengstigheid om de dag geinsemineerd. Deze stalling zal langer zal duren dan enkele dagen, vragen we hier een kleine vergoeding voor van € 5,- per dag.

4-We kunnen het sperma middels KI ook gereed maken, zodat u het sperma komt ophalen en bij u thuis laat insemineren. Ook kunnen we middels een transporteur sperma naar u toe zenden (HippoExpress) ( +- €35 per zending).

Zowel dekkingen en verzenden van sperma moeten we ochtens voor 08.30 uur bij ons bekend zijn. Onze voorkeur is dag ervoor, dit zal kunnen als u de avond ervoor uw merrie laat scannen door de dierarts (veel praktijken hebben een “inloop” uur) en ons aan de hand hiervan op de hoogte stelt. Wanneer u kiest voor verzending via HippoXpress zal deze dezelfde dag nog bij u aankomen.

Eventuele extra kosten zoals: hoefsmid, veearts (beiden in overleg), etc worden aan u doorberekend wanneer uw merrie bij ons verblijft.
Alle risico’s met betrekking tot de merrie zowel transport, stalling en dekking, scannen blijven voor de verantwoording/risico merriehouder.

Heeft u zelf geen transport middelen, dit kunnen wij ook voor u waarnemen tot maximaal 5 paarden per transport. Deze kosten bedragen : (retour aantal kilometers / 3 ) * actuele diesselprijs = €

Mocht uw merrie niet drachtig zijn aan het einde van het seizoen, dan bieden we u krijgen 50% reductie, dit te verrekenen in het jaar volgend op de dekking.

Mocht u zelf een ander plan hebben, dan horen we deze graag