Haflinger dekstation – Ambach

Ambach lijnen 4 nat 14

Ambachis een 1.53m metende zoon van Andrit II en is geboren op 5 mei 2001 bij de Italiaanse fokstal van Alios Schweigkofler. Ambach is 6 april 2004 goedgekeurd in Vechta voor de Weser-Ems. Hij is daar opgenomen in het Haflinger Keurstamboek, hengstenboek I en dat houdt in dat Ambach voor heel Europa dekdiensten mag verrichten. Afgelopen november 2006 heeft Ambach de HLP-test (Hengsten Leistung Prufung ) met succes doorstaan. Deze in Munster-Handorf afgenomen test, houdt in dat Ambach daar 3 weken heeft gelogeerd. In die 3 weken tijd werd hij getest door ruiters / amazones, menners en gast-ruiters. Om zo zijn, werklust, stalgedrag, gangen / manieren en heel belangrijk zijn karakter te testen. Wanneer een hengst onvoldoende punten zal behalen bij een van de testen, dan zou hij afgekeurd worden. De test bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Rijden onder het zadel
  • Springen
  • Military
  • Dressuur
 • Aangespannen
  • Marathon
  • Dressuur
 • Vrij
  • Vrij gangen
  • Vrij springen

Bij alle onderdelen moest minimaal een 6,5 behaald worden om te kunnen slagen voor deze HLP test. Ambach wist dit met succes te volbrengen en scoorde maar liefst een 7,1 gemiddeld op de eindlijst. De weltevreden jury vindt Ambach een hengst met veel front, uitstraling en zeer goeie gangen.
alano_links

28-01-2012 is Ambach ook voorgesteld aan de Nederlandse Jury van het K.V.T.H. Ambach wist als enige hengst het publiek te overtuigen van van fraaie gangen, dat werd beloond door een applaus van hen. Dit is terug te zien wanneer u op deze link klikt via youtube.

Tevens schreef de paardenkrant een artikel over het verloop van de hengsten keuring 2012 met betrekking tot Ambach.

Lunteren 2013: Ambach mocht afgelopen 26 januari, zich opstellen voor de vernieuwde Hengsten Juryleden van de KVTH. Na zijn ronde te hebben gelopen werd hij opgenomen in het Hengstenboek 1-B!
Wanneer u hier klikt, ziet een aantal afstammelingen van Ambach die in 2013 geboren zijn.

Filmpjes van Ambach via youtube:

Ambach tijdens KVTH Hengsten keuring 2012, wist hier als enige applaus te ontvangen van het publiek, let op zijn krachtige afzet en ruime (bijna zwevende) gangen vanaf 3,47minuten in het filmpje.

Deel 1: Ambach in de lange lijnen tijdens paard 2014
Deel 2: Ambach in de lange lijnen tijdens paard 2014
Deel 3: Ambach in de lange lijnen tijdens paard 2014

Dekgeld 2023: €350,- Exclusief BTW en Exclusief stamboek kosten. Tijdens de hengstigheid van uw merrie mag uw merrie bij ons verblijven tegen een vergoeding van €5,- per dag. Wanneer haar hengstigheid over is  mag ze weer opgehaald worden.  Graag verwijzen we u naar de pagina “mogelijkheden en dekvoorwaarden”  Mocht u uw merrie willen laten dekken door Ambach, neem dan contact op. U kunt een mail sturen of bellen met 06-52415986
PSSM status Ambach:  N/pssm (drager geen lijder)

stamboom_ambach

Winkelmand