Liz. Stellan

Geboren : 08-2014

Schofthoogte: 1.55 m

Vader: Stillton           Vaders vader: Straden
Moeder: Elissa          Moeders vader: Noweit

 

Dekgeld: €300,- excl Btw en stamboekafdracht

Ons dekstation is uitgebreidt door de komst van Liz. Stellan!!  Stellan is een prachtige hengst welke zijn wortels heeft liggen in het Oostenrijkse Serfaus. Stellan is geboren in 2014 en in 2017 voorgesteld aan de hengstenjury van het welbekende Haflinger Pferdezuchtverband Tirol te Ebbs. De jury was onder de indruk van zijn geweldige krachtige gangen en uitstraling, wat dan ook alle reden was voor goedkeuring. Ook het Belgisch Haflingerstamboek heeft Stellan groen licht gegeven voor dekdienst. De 30 dagentest volgde voor hem in september 2017 bij Fohlenhof te Ebbs. Ook deze wist hij glansrijk te af te leggen met een 7,4 als eindcijfer. Tijdens de KVTH hensgstenkeuring 2019 werd Stellan ook voorgesteld aan de Nederlandse juryleden. Ook zij waren positief over zijn presentatie en daarmee wist Stellan de 3e plaats in de kampioensring te veroveren. Ook voor 2020 heeft Stellan groen licht voor nederlandse dekdienst gekregen. De komst van Stellan zorgt bij ons voor meer (bloed)spreiding onder onze foklijnen, hij kruist namelijk goed op afstammelingen van Ambach als van Natino. Zijn mooie front met krachtige correcte beweging voldoen aan onze fokeisen welke wij graag terugzien in de fokresultaten.

Dekgeld : €300,- Exclusief BTW en Exclusief stamboek kosten. Tijdens de hengstigheid van uw merrie mag uw merrie kosteloos bij ons verblijven op stal. Wanneer haar hengstigheid over is, mag ze weer opgehaald worden. Stallingskosten voor of na de hengstigheidsdagen kost €4,- per dag.Eventuele bijkomende kosten zoals scannen op rijpheid van de eicel en drachtigheidcontrole worden doorberekend aan de merriehouder. Alles wat we doen geschied op risico voor de merriehouder.

Sperma bestellen om te laten bezorgen kan ook, kosten zijn €30,- per zending. Zorg er dan voor dat u in weet hoe groot het eicel van uw merrie is, meestal kan de dierenarts voor u scannen. Zo bespaart u eventuele meerdere verzendkosten. op Mocht u uw merrie willen laten dekken door Stellan, neem dan contact op. U kunt een mail sturen of bellen met 0546 – 866954.